onsdag 31 december 2008

Älgstek med savoykål och chevre


Älginnanlår - bind upp steken och bryn på med salt och peppar. Låt gå klar i ugnen på ca 100 grader tills innertemp är 60 grader.

Savoykål - strimla kålen och fräs den med lite charlottenlök i smör. Slå på lite vitt vin och grädde, sjud i ca 15 min. Vänd sedan ner färskost gjord på getmjölk. Salt och peppar. Servera med lite rönnbärsgele. (tyvärr köpt..)

1 kommentar:

  1. Helt OK med köpt rönnbäsrgelé. Fler färdiga, snuskigt goda geléer (äpple/salvia) och annat smått och gått finns från daylesfordorganic.com som jag hittade på ICA-NK idag. Sjukt dyrt men man hetsäter väl knappast gelé.
    Älgen, kålen och gelén ser supersmarrigt ut.

    GOTT NYTT ÅR
    önskar
    Ekboms

    SvaraRadera