lördag 26 augusti 2017

torsdag 24 augusti 2017

Enkel pasta

Fräs vårlök, paprika, zucchini, vitlök i olivolja o lite paprikapulver, slå på lite vitt vin, i med en halv buljongtärning o en skvätt grädde, koka ihop i ngn minut

lördag 19 augusti 2017

Upplandsentrecote med sallad

Fin entrecote på ben från Cottinos o sallad med gula fikon o buffelmozzarela

onsdag 16 augusti 2017

Rostade rotfrukter


Rosta morot, lök, rödbeta, rotselleri, palsternacka, vitlök, chilli, valnötter o pumpakärnor. Grilla Halloumi. Sås på yoghurt, lime o koriander.

måndag 14 augusti 2017

Linsgryta

Koka beluga, röda o gröna linser. Fräs vitlök, charlottenlök, chilli, gul curry o "fem kryddor", lägg i linser, tomat o paprikahack, gröna ärtor o majs. Sjud ett par minuter. Servera med creme fraiche med citron o koriander.

söndag 13 augusti 2017

Carbonara på griskind



Fräs lufttorkad griskind (Guanciale)
  lite vitlök, svartpeppar, spä med lite pastavatten, i med uppvispade ägg m parmesan, rör ner spagetti. 

fredag 11 augusti 2017

Gösrygg

Gösrygg med bondbönor, tomat o vattenmelonhack, brynt smör

tisdag 8 augusti 2017

Stadshotell


Fiskpanetter på torsk o luftig hollies på rostfritt

söndag 6 augusti 2017

Risotto

Risotto på egenodlade bondbönor o torkad kantarell

Bläckfisk

Frityrsmet på vetemjöl, bakpulver och ale

torsdag 27 juli 2017

onsdag 28 juni 2017

Rökt lax



Varmrökt lax (äppelträ) glaze av honungssenap, salt o lite råsocker

måndag 15 maj 2017

Lamm T-ben


Lamm T- ben, rostade rotfrukter . Kryddsmör på brynt smör med rödlök

Pasta vongole


Låt musslorna spotta ut sand i saltat vatten en timme, ner i het panna med olivolja, lök o vitlök. Slå på vitt vi o grädde , kör på hög värme ngn minut. I med dill. 

lördag 6 maj 2017

Kanin


Kanin i vitt vin o tomatsås, toppa med dragon

måndag 24 april 2017

Burgare H-style


Heston style burgare 
Mal högrev o läggut strängarna i samma riktning på plastfilm, salta o rulla ihop till en "korv" med en diameter på ca 10 cm. Vila i kyl ett par timmar. Kapa upp till önskad tjocklek- stek eller grilla

lördag 18 mars 2017

Rödtunga

Pocherad rödtunga, champagnesås, forellrom- punkt slut