måndag 7 mars 2011

Middag nr 1 000 - torkad salsiccia och kalvfile




1 000 middagar!


Då var det dags för middag nr 1 000 och det blev det som kom på bordet i lördags - lite hemtorkad salsiccia och en bit filé vilket har varit en ovanlig styckdetalj den senaste tiden.

Korv - det blev lite korv över från senaste produktionen som fick ligga i lite grov salt något dygn och hängdes sedan på tork i nu ca 6 veckor - riktigt gott.

Kalv - salta och peppra bitarna, stek i het panna och låt gå klart i ugnen på 75 grader.

Sås - fräs svart trumpetsvamp, vitlök och vårlök i smör, slå på lite madeira, koka ihop, på med grädde och sjud i en kvart, salt och peppar.

Servera med frästa skivor av zucchini och några rostade klyftor potatis för den som vill

8 kommentarer:

  1. Grattis till denna otroliga bloggprestation! Jag ser fram emot tusentals fler middagar signerade Silverkocken!

    Bästa hälsningar från din beundrarinna Annika :-)

    SvaraRadera
  2. grattis till dej och till oss som har glädjen att få dela middagarna med dej...njuter i fulla drag av varenda en och ser fram emot nästa tusen....
    christine

    SvaraRadera
  3. Bra gjort! Kul att följa din matlagning ; ) Ylva L.

    SvaraRadera
  4. Jag hänger på Annika - fantastisk prestation. 1000 bloggmiddagar är väl lika med typ 20 år för en annan...

    Keep it up!

    SvaraRadera
  5. Annika - tack för fina ord, beundran är ömsesidig, tack också för alla puffar på Smaskens och FB! Det värmde.

    Christine - kul att ha extra gäster runt bordet, tar sats för tusen till...

    Ylva - kul att se dig här igen och att du gillar bloggen

    Fredrik - tack för pepp!

    SvaraRadera
  6. Hurra för Silverkocken! Min inspiration i matmörkret :-) Smyger in varje dag, ser allt det goda och blir hungrigare, mer besluten att inte leva på halvdan mat. Hurra !

    SvaraRadera
  7. stort grattis till denna fantastiska prestation!
    /gustaf

    SvaraRadera
  8. Stort grattis! Din mat frestar alltid sa mycket!

    SvaraRadera