


Griskind - kinder inköpta på Ålstens kött saltas och peppras, låt vila i plastpåse ett par timmar. Lägg ner kinderna i gryta och slå på olivolja så att det täcker med råge. Sätt in i ugnen på 75 grader, låt stå 15 timmar. Lägg på burk och slå på oljan.
Blomkål - koka blomkålen mjuk i buljong och örter. Mixa slät med grädde och smör.
Sötpotatis - tärna och koka till al dente
Älg - salta och peppra, låt gå i ugnen på 100 grader till innertemp 60 grader.
Polenta - koka upp en buljong och slå i polentamjölet, sjud och späd under 30 min. Smaksätt med svarttryffel och tryffelolja. Riv ner Västerbottensost innan servering.
Sås - smält lite charlottenlök i smör, strö lite socker över och slå på rödvin och lite buljong, reducera.
Ostar
Den där confiterade griskinden låter ju bara för god. och så enkelt att göra. perfekt!
SvaraRaderaVilken schysst blogg!!
SvaraRaderaHelt i min smak.
Skulle bara höra mig för när du skriver att efter kinderna har legat klart efter 15h så"lägg på burk o slå på oljan"
mvh jesper