I den lilla lokala ICA butiken i vårt samhälle på Tjörn är inte utbudet av kött alltid det största så man får koppla på lite av fantasin för att göra något åt standardbitarna. I dag blev det en sockerlagsmarinerad grissida.
Sidfläsk - skär det rimmade sidfläsket i ca 4*4*4 cm kuber. Koka en sockerlag på strösocker, vatten, en krossad vitlöksklyfta och en torkad piri-piri frukt. När lagen svalnat lägger man ner köttet som får ligga där ett par timmar. Stek kuberna runt om på hög värme och låt gå klart i ugnen på 125 grader. Pumpakärnor torrostas i het panna. Stek champinjoner och charlottenlök i smör och servera till.
Filé - putsa köttet, salta och peppra och bryn i het panna - låt gå klart i ugnen på 125 grader (lämpligen tillsammans med sidfläsket) tills rosa innuti.
Tillbehör - skär loss buketterna från blomkålsstocken och koka mjuka i grönsaksbuljong, vispa sedan till puré med mjölk och smör. Tärna blomkålsstocken och butternutpumpa, ringla lite olja över och rosta tärningarna i ugnen på 225 grader. Droppa lite av den kalla tomatsåsen som blev över från gårdagens pizzabak.
Vilka middagar du gör! Var får du all inspiration ifrån! Det där fläsket låter inte dumt.
SvaraRaderaEP- tack, tack - inspirationen kommer nog bara ifrån att jag tycker det är så förbannat kul att laga mat - fläsket blev riktigt bra - hade aldrig gjort det förut.
SvaraRadera