Märgben - Fergus Hendersons sköna och numer klassiska idé. Jag gjorde en liten tvist på tillbehöret och gjorde en sallad på persilja, inlagda soltorkade tomater, citron, salt, peppar och olja. Rosta benen i 225 grader i 20 - 30 min. Gröp ur och njut. Några ben blev över och dom kommer att få gå med i kvällens sås.
Biff - fin USA biff från ICA Brommaplan - stek hastigt på hög värme.
Kål - strimla spetskålen och fräs i lite smör, slå på lite vitt vin och japansk soya, sjud i ca 20 min på svag värme. Slå på ett par droppar grädde, salt och peppar.
Glass - sjud grädde, socker och grönt te pulver (Japanska torget). Kyl och kör i glassmaskin. Låt glassen tina en del innan servering eftersom den annars blir lite "torr" i konsistensen.
Servera med mogen mango och hallon och apelsinsås.
Intressant snacks, märgben! Jag brukar nog mest koka buljong på mina, nej inte mina, utan från ett stackars dött nötdjur förstås. Kanske skulle glädja djuret i sin nöthimmel ÄNNU mer om man gjorde som du.
SvaraRaderaFunderar fröken Dill
Fröken Dill - testa att lägga den rostade märgen på lite surdegsbröd med lite flingsalt till ett glas champange - det är kärlek!
SvaraRaderaRostade märgben blir jag nyfiken på. Jag har bara ätit märg en gång - vad jag vet - och det var jättegott. Min svåger gjorde oxfilé med märgtäcke till senaste nyårsmiddagen. Det var gott i både konsistens (knaprigt) och smak.
SvaraRaderaEP - knaprig märg har jag aldrig fått till - du måste fråga hur han gjorde. Ser fram emot din egna test ;)
SvaraRadera