Nu skall jag fjäska lite: du r så kreativ att jag blir helt tokig av avundsjuka! Varifråb kommer inspirationen (om man får lov att ställa den sådan lökig fråga)? Alltid lika härligt att komma in hit och se dina snygga bilder och läsa om vad för god mat du skämmer bort dig själv och din familj med!
Jag älskar verkligen kött när det inte är genomstekt men har alltid blivit itutad att fläskkött måste vara genomstekt pga bakterier, trikiner mm. Finns det några nya rön eller är det bara så att om man köper tillräckligt fint kött så kanske det är lugnt?
Hej Pär, vad jag förstår så är det farligare att äta vildsvin som inte är genomstekt än tamgris. Trikiner förekommer knappt i tamgris. Kolla länk till livsmedelsverket:
Nu skall jag fjäska lite: du r så kreativ att jag blir helt tokig av avundsjuka! Varifråb kommer inspirationen (om man får lov att ställa den sådan lökig fråga)? Alltid lika härligt att komma in hit och se dina snygga bilder och läsa om vad för god mat du skämmer bort dig själv och din familj med!
SvaraRaderaJag rodnar.....Jättekul att du tycker att det är inspirerande! Tack
SvaraRaderaDet såg verkligen smaskigt ut!
SvaraRaderaJag älskar verkligen kött när det inte är genomstekt men har alltid blivit itutad att fläskkött måste vara genomstekt pga bakterier, trikiner mm. Finns det några nya rön eller är det bara så att om man köper tillräckligt fint kött så kanske det är lugnt?
//Pär
Hej Pär, vad jag förstår så är det farligare att äta vildsvin som inte är genomstekt än tamgris. Trikiner förekommer knappt i tamgris. Kolla länk till livsmedelsverket:
SvaraRaderahttp://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=10441&epslanguage=SV