Pinfärsk lättrimmad torskrygg (Lasses fisk - Skärhamn ) - gräddkokta skogschampinjoner, lättkokt sparris, sallad på solrosskott
Rimma torsken i saltat vatten (typ kallsup på västkusten) och lite citron - ca 1 timme, baka sedan torskryggen i ugnen ca 100 grader tills den är ...... klar (ca 45 min)
Fräs chaminjoner och låt sedan koka ihop med grädde till krämig konsistens - salt och peppar.
Lättkokt sparris - bryt sparrisen, släng den nedre delen - koka ngn minut. Vänd i lite citron, salt och olja.
Glad vår!
onsdag 30 april 2008
måndag 28 april 2008
Ebba borta - vi kan äta kyckling
Kokt kycklingbröst med gräddstuvade rotfrukter
Marinera kycklingen en stund i lite citron, salt och peppar, vira in i plastfolie och tillslut som en "korv". Koka de inplastade kycklingfilerna på svag värme.
Gräddstuvade rotfrukter och sparris och trumpetsvamp - tärna potatis, morot eller vilken rotfrukt som finns hemma, charlottenlök - fräs i lite smör. I med lite sparris, också delat i mindre bitar, smula i lite torkad svamp. Salt och peppar och mejram. På med lite grädde, låt sjuda på svag värme.
Marinera kycklingen en stund i lite citron, salt och peppar, vira in i plastfolie och tillslut som en "korv". Koka de inplastade kycklingfilerna på svag värme.
Gräddstuvade rotfrukter och sparris och trumpetsvamp - tärna potatis, morot eller vilken rotfrukt som finns hemma, charlottenlök - fräs i lite smör. I med lite sparris, också delat i mindre bitar, smula i lite torkad svamp. Salt och peppar och mejram. På med lite grädde, låt sjuda på svag värme.
söndag 27 april 2008
Säkert kort på söndag
-Brucetta med tomat och getost
-Bläckfiskpasta med löjrom
På allmän begäran från bloggdrottningen... lite instruktioner.
Brucetta med ruccola - mixa tomater. salt, peppar, vitlök och lite socker, lägg på Fr Nilssons surdegslimpa, lite getost - in i het ugn
Pasta - bra bläckfiskpasta, koka ihop grädde, vitt vin, lite buljong - när pastan är klar, i med en bra klick löjrom och dill. Mycket parmesan...
-Bläckfiskpasta med löjrom
På allmän begäran från bloggdrottningen... lite instruktioner.
Brucetta med ruccola - mixa tomater. salt, peppar, vitlök och lite socker, lägg på Fr Nilssons surdegslimpa, lite getost - in i het ugn
Pasta - bra bläckfiskpasta, koka ihop grädde, vitt vin, lite buljong - när pastan är klar, i med en bra klick löjrom och dill. Mycket parmesan...
lördag 26 april 2008
fredag 25 april 2008
Krogen
I dag blir det middag på krogen - Silverkocken lämnar WO. R får dock wienerschintzel med farfar.
onsdag 23 april 2008
Hamburgers
Grillade hamburgare på nymald högrev, fralla som bröd och alla tillbehör inkl polsk syrad gurka
tisdag 22 april 2008
Dags för fisk
Ungsbakad hel piggvar, skirat smör och pepparrot
Kokt broccoli
Syrad gurk och fänkålssallad - skiva fänkål och gurka fint med en mandolin, hacka i dill, blanda citronsaft, salt och socker tills det smakar bra - det skall dra åt det syrliga.... Låt dra en stund.
Kokt broccoli
Syrad gurk och fänkålssallad - skiva fänkål och gurka fint med en mandolin, hacka i dill, blanda citronsaft, salt och socker tills det smakar bra - det skall dra åt det syrliga.... Låt dra en stund.
måndag 21 april 2008
söndag 20 april 2008
Premiärgrill - våren är här
Grillad lammkorv, salciccia och vitvin, vitlök, dijonsenap och persiljemarinerad fläskfile
Två potatissallader - vårlök, potatis, senap, olivolja och vinäger --- potatis, fetaost och persilja, olja och vinäger
Grönsallad
Ostar från igår.. Skipper - favoriten...
Hemgjord hallonglass med choklad"chips".
Två potatissallader - vårlök, potatis, senap, olivolja och vinäger --- potatis, fetaost och persilja, olja och vinäger
Grönsallad
Ostar från igår.. Skipper - favoriten...
Hemgjord hallonglass med choklad"chips".
lördag 19 april 2008
Alla hemma - även tonåringarna
Focaccia med oliver, nybakt bröd
Rödvinsmarinerad entrecote helstekt
Gräddstuvad spenat och mangold
Klyftpotatis
Ostar
Creme caramel
Rödvinsmarinerad entrecote helstekt
Gräddstuvad spenat och mangold
Klyftpotatis
Ostar
Creme caramel
Matgänget den 12 april
Starter
Musselsoppa, pain a’la maison
Vin; La Guita, Manzanilla
Varmrätt
Kanin i dragon och tryffelsås, charlottenlök, morot, kålrot, vårlök, färsk potatis
Vin; Chateau Musar 2000
Dessert
Vit chokladmousse, färska hallon
Vin: Louis Roederer, demi sec