måndag 27 januari 2014

Lammlägg

Lägg- putsa och lägg i gryta, slå på rödvin och lägg i charlottenlök, morot, vitlök, lagerblad, persilja, svartpeppar o salt- in i ugnen på 100 grader i 6- 8 timmar.

Pure på butternutpumpa

fredag 24 januari 2014

Salmalax med falsk kaviar, Kalvbräss




Lax - skiva salma lax ringla över örtolja.

Kaviar - koka sagogryn tills de är transparenta men med visst tuggmotstånd, blanda med mild japansk soya och lite fisksås, kyl

Bräss - putsa och dela i mindre bitar, salta och peppra, stek i het panna med smör, servera med lite olja och soya

söndag 19 januari 2014

Löjromstoast

Lite selleri som twist

fredag 17 januari 2014

Ren med äppelsallad



Ren - sk ytterfile av ren putsas, salta och peppra, stek i riktigt het panna hastigt, låt vila i 10 min och skiva upp.

Servera med en sallad på blad, äpple, fänkål och friterad mathavre. Citron och olivolja som dressing.

torsdag 16 januari 2014

Sallad på vaktelägg, liten kroppkaka på gammal gris, bärpaj med saffransglass





 
Sallad - torka små tomater i varmluftsugn med öppen lucka på 70 grader i ett par tre timmar. Koka vakteläggen - lägg upp med lite blad och någon god dressing. Jag körde med olivolja mixat med lite örter.

Kroppkaka - koka potatis, pressa i potatispress, blanda i lite ägg och mjöl så att degen går att hantera, inte för hård! Forma bollar och fyll med fräst charlottenlök och torkadgrisking salt och lite kryddpeppar. Lägg i kokande vatten tills de flyter upp. Servera med skirat smör och lingon.

Paj - blanda div bär, fikon, lite äpple, sockra. Gör en smuldeg av smör havregryn, krossat linfrö, hackade nötter, smör och socker. Grädda på 225 grader till fin färg.

Glass - sjud 5 dl grädde, ngn dl socker, ett par äggulor och saffran till det tjocknar något. Låt svalna - kör i glassmaskin.

söndag 12 januari 2014

Ebbas pasta

Bläckfiskpasta

Sås- koka ihop charlottenlök, vitt vin, grädde. Ös i dill och löjrom o räkor, blanda.

lördag 11 januari 2014

Biff Rydberg

Hacka o stek!