fredag 26 juli 2013

onsdag 24 juli 2013

Piggvar

Fisk - lägg firren på en plåt, baka i ugn 100 grader tills köttet precis släpper.

Potatis , skirat smör och pepparot

onsdag 17 juli 2013

Grillade kräftor

Kräftor- dela de levande kräftorna, pensla med olivolja, vitlök, chili och salt, grilla på het kolgrill med skalsidan ner i någon minut.

måndag 8 juli 2013

lördag 6 juli 2013

Halstrad torsk

Torsk- stora fina fileer marineras i salt, citron, vitt vin, vitlök och herbes de provence i ca 1 timme, halstra på grillen.

Dillaioli och saffaransaioli.

Grillad citron.

Jordgubb och limesallad





tisdag 2 juli 2013

Vårens matgäng - sent om sider

Matgänget samlat igen.

Kvällens franska meny;



Tonfisksallad, vaktelägg, blad, potatis



Vårkyckling, persiljepotatis



Kanin från Dijon



Tripe i tomatsås, bönor



Creme Caramel 











 



måndag 1 juli 2013

Flankstek

Stek- salta och peppra flankstek, grilla hastigt över het grill, 1 + 1 min.

Sås- finhackade tomater, gurka, paprika o vitlök blandas med matlagningsyoghurt.